5 tips voor animatiefilmscholen – hoe maak je het?

animatie film

5 tips voor animatiefilmscholen – hoe maak je het?

De Animation Film School van SID helpt studenten bij het maken van visueel aantrekkelijke animatiefilms die gericht zijn op het opleiden, entertainen en informeren van mensen over beeldende kunst. De Animation Film School wordt ook wel de animatieschool genoemd en geeft je een overzicht van alle essentiƫle dingen die je moet weten over deze vorm van filmmaken. De Animation Film School werd in 1998 opgericht om cursussen voor het maken van animatiefilms en professionele diensten van hoge kwaliteit te bieden aan haar studenten in heel India. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste animatiescholen in India.

Als u uw eigen korte film of lange animatiefilm wilt animeren, moet u eerst de lengte bepalen. Bij het bepalen van de lengte van je animatiefilm is het belangrijk om de sfeer en toon van je verhaal vast te leggen, die idealiter een gewenste lengte moet hebben, samen met het vereiste aantal minuten, afhankelijk van de complexiteit van de animatie nuttige info. Zodra je de totale lengte van je film hebt bepaald, kun je aan de slag gaan met de stijl van je animatie en het soort stijl dat je wilt gebruiken.

Voor het maken van animatiefilms moet je een storyboard maken, waarin je het hele storyboard en de personages in actie beschrijft, naast de verschillende achtergronden en visuele effecten die in de film worden gebruikt. Zodra je dit hebt gedaan, kun je doorgaan met pre-visualisatie, waar je de hele animatie op papier schetst. De meeste animatiekunstenaars beginnen met het tekenen van films met behulp van eenvoudige computersoftware zoals Paint Shop Pro of CorelDraw. Hierna brengen ze hun schetsen over op fotopapier, acrylverf of twee lagen papier die boven of onder de originele tekening worden geplaatst.

Meer weten? Klik dan hier: View Glue