bitcoins – een innovatieve nieuwe digitale valuta

bitcoins – een innovatieve nieuwe digitale valuta

De bitcoins zijn een revolutionaire vorm van valuta die snel erg populair is geworden bij consumenten over de hele wereld. bitcoins zijn niet zoals traditionele valuta die worden uitgegeven door een overheid of financiële autoriteit, bitcoins worden uitgegeven door een complex wiskundig algoritme dat de integriteit en veiligheid ervan garandeert. Het systeem, bitcoins genaamd, wordt gegenereerd door een "bitcoins-generator" die wordt bestuurd en onderhouden door netwerkknooppunten over de hele wereld.

bitcoins

bitcoins zijn niet zoals conventioneel geld, omdat het zeer volatiel is en geen zekere manier om waarde op te slaan. Hierdoor worden bitcoins niet ondersteund door tastbare activa, maar zijn ze gebaseerd op vertrouwen en peer-to-peer-technologie, net als elke andere soort peer-to-peer-technologie, zoals een gedeelde mailbox of een P2P-bestand. Met het systeem is elke transactie gegarandeerd veilig en te herleiden tot een bepaald adres in de vorm van een onveranderlijke virtuele sleutel. bitcoins zijn niet gebonden aan wetten, in tegenstelling tot conventionele valuta, en worden niet bestuurd door een centraal orgaan of agentschap.

Bitcoins is een ingenieuze nieuwe manier om zaken te doen. Met het systeem kan elke gebruiker onmiddellijk, veilig en privé, wereldwijde overschrijvingen doen tussen individuen of bedrijven waar ook ter wereld. In tegenstelling tot reguliere banken worden bitcoins niet beheerd door één enkele entiteit en is er geen derde partij of autoriteit die ze controleert of uitgeeft. Hierdoor worden bitcoins beschouwd als een volledig gratis openbare valuta. Dit betekent dat iedereen bitcoins kan gebruiken als betaling voor elke transactie die ze willen.

Meer weten? Klik dan hier: Bitcoinmeester.nl