Een huis kopen en een huis verkopen – hoe een makelaar u kan helpen

Een huis kopen en een huis verkopen – hoe een makelaar u kan helpen

Makelaar

Een makelaar is een natuurlijke persoon die de belangen van de verkoper of koper van een woning behartigt bij een vastgoedtransactie. Een aankoopmakelaar kan kopers helpen beslissen welk huis ze willen en welke prijsklasse voor hen geschikt is. Ze kunnen ook aanvullende informatie over het aanbieden van onroerend goed opgraven via de Multiple Listing Service, een database met vermeldingen. Kopers kunnen profiteren van deze informatie, die niet beschikbaar is via de onroerendgoedwebsites en -apps. Aangeboden huizen worden meestal voor een premie verkocht, dus de makelaar van de koper is de extra vergoeding waard.

Voorwaardelijke aanbiedingen kunnen een goede optie zijn als u snel het pand moet verlaten, maar er zijn enkele nadelen nuttige info. Tijdelijke aanbiedingen zijn minder concurrerend in een snel veranderende markt en kunnen betekenen dat u genoegen moet nemen met een lager bod dan u zou verwachten. Het kan ook zijn dat u geen geld meer heeft of meer tijd nodig heeft om uw huis te verkopen, waardoor een voorwaardelijk bod minder aantrekkelijk wordt. In een dergelijk scenario zou het advies van de makelaar zijn om een scherp bod te doen op basis van de marktwaarde van het onroerend goed.

De makelaar van de koper zal ook insiderinformatie over de buurt en de bestemmingsplannen en belastingen aanbieden. Hoewel het bladeren door foto's op internet misschien gemakkelijk is, is het persoonlijk zien van een huis de beste manier om de kenmerken en prijzen te vergelijken. Bovendien werkt uw makelaar samen met zowel de eigenaar als de makelaar, zodat u de meeste informatie over de verkoper krijgt. Deze informatie kan cruciaal zijn bij het zoeken naar een huis. Als je niemand in de buurt kent, wil je misschien contact opnemen met mensen die je kent.

Klik hier: https://www.makelaardijprins.nl/