Een korte blik op de verschillende soorten pasta en hun voeding

Veel mensen houden van de smaak van authentiek Italiaans eten.

Dit voedsel wordt meestal gekruid met olijfolie of kruiden, waardoor het een interessante smaak krijgt. De pasta die de meeste mensen in restaurants en huizen bestellen, is spaghetti. Of het nu zelfgemaakt is of gekookt in een restaurant, spaghetti is overal ter wereld te vinden. In feite is Italiaanse spaghetti waarschijnlijk een van de gemakkelijkste gerechten om te bereiden, vanwege zijn eenvoud.

Spaghetti is er in veel verschillende soorten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze gebruiken allemaal een soort tomaat, genaamd schil, om hun saus te maken. Er zijn letterlijk honderden verschillende soorten Italiaanse pasta’s, van dunne vellen ongezuurd deeg tot lange, dunne strengen van de groente die te vinden zijn in de hoofdstad van Italië, Florence. Dunne, platte noedels worden “pasta” genoemd (wat ook de oorspronkelijke naam is van het Italiaanse woord voor brood). Lange, slanke spaghettibladen staan bekend als “pastanoedels”. Van deze basisvarianten van het gerecht is het mogelijk om te genieten van een breed scala aan smaken en pastarecepten.

De meeste Italiaanse gerechten die in een restaurant worden geserveerd, worden geserveerd met Italiaans brood of met broodjes, sommige met kaas en andere met tomatensaus. Maar een andere favoriete Italiaanse groente is de spaghettipompoen, die lijkt op pompoen, alleen heeft deze geen zoete of zoute smaak. In plaats daarvan is het hartig en heeft het meestal verkruimelde stukjes vlees in de schil. Het wordt meestal ook geserveerd met een tomatensaus, hoewel het niet ongebruikelijk is dat het gewoon wordt geserveerd met wat boter of kruiden.

Italiaanse pasta kan in verschillende vormen worden gemaakt, waaronder de bekende ronde pasta, platte spaghetti en U-vorm.

De platte vorm van de pasta, genaamd “Cannelloni”, is wanneer het deeg in een buisvorm wordt gevormd door het te rollen. Door de kleine ronde gaatjes die in het deeg worden gesneden, blijft de pasta beter bij elkaar tijdens het bakken. Deze pastasoort is gebakken. Als de Cannelloni echter is gemaakt met boter of olie, kan hij op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld door over pasta te besprenkelen of door boter of bloem te rollen om macaroni of pizzelle te maken.

Een andere variant op Italiaanse pasta is rijst, die is afgeleid van rijst op het Indiase subcontinent. Rijst wordt meestal als bijgerecht gegeten, samen met Italiaans voedsel. Het wordt niet beschouwd als authentieke Italiaanse pastarecepten, tenzij het naast vlees wordt gebruikt. Sommige mensen denken dat het bakken van rijst de voedingswaarde ervan vernietigt. Niet-vegetariërs kunnen het gerecht echter naar hun zin vinden.

Een derde soort pasta is ravioli, wat zich letterlijk vertaalt naar “kleine boef”. Het woord “ravioli” betekent “kleine rode schurk”. In sommige delen van Italië wordt dit soort pasta eigenlijk gemaakt van tarwe in plaats van rijst. Als je een smakelijke en kleurrijke variatie wilt op de traditionele Italiaanse pastarecepten, overweeg dan om meel te gebruiken in plaats van tarwe en een beetje kaas in je ravioli-recept.

Probeer deze website: Novus Ventus International