Honing – Een natuurlijke zoetstof met gezondheidsvoordelen

Honing

Honing – Een natuurlijke zoetstof met gezondheidsvoordelen

Honing is een zoete, stroperige vloeistof die al duizenden jaren door mensen wordt verzameld en gebruikt. Er zijn acht bijen hun hele leven nodig om slechts één theelepel te maken, en het wordt beschouwd als een kostbaar geschenk van de natuur. Het is een natuurlijke zoetstof die ook antimicrobiële eigenschappen heeft, waardoor het een ideale vervanging is voor suiker bij het koken.

Zoek voor de beste smaak- en gezondheidsvoordelen honing die rauw en ongepasteuriseerd is. Hoewel dit geen vaste regel is (sommige merken hebben hun honing met hitte behandeld om het buigzamer en kneedbaarder te maken), is het meestal de beste keuze. Zoek naar woorden als 'rauw', 'ongepasteuriseerd' en 'gecertificeerd biologisch' op het etiket.

Het is het beste om honing op een koele, donkere plaats te bewaren, uit de buurt van licht- en warmtebronnen honing kopen jumbo. Maak je geen zorgen als de honing begint te kristalliseren – hij is niet bedorven. Verwarm de pot gewoon in heet water en roer om het glad te strijken.

Onderzoek wijst uit dat honing antioxiderende, antibacteriële en antidiabetische eigenschappen heeft. Het kan ook helpen bij gastro-intestinale stoornissen, wondgenezing en ademhalingsproblemen. Er is ook aangetoond dat het cellulaire differentiatie bevordert, apoptose induceert en celproliferatie voorkomt in menselijke kankercellen, waaronder huidkanker (melanoom), borstkanker, eierstokkanker, colorectale kanker en leverkanker.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://natuurlijk-westland.nl/

Published by