Tips voor het koken van Rib Eye

Tips voor het koken van Rib Eye

De rib eye, ook wel rib steak of rib-eye genoemd, is qua uiterlijk een kruising tussen een rib en biefstuk. Het ribkruis bevindt zich in het bovenste deel van het been, net onder de knie, net onder de enkel. Het vlees van dit kruis lijkt op dat van de kruising tussen de dij en het been. De ribeye steak is een van de meest voorkomende stukken vlees voor biefstuk. Veel mensen houden van rib eye vanwege de smaakvolle biefstuk.

De ribeye steak wordt meestal in dunne stukjes gesneden om het minder zichtbaar te maken bij het snijden om te braden Home – Cool to Meat You | Eerlijk & Smaakvol. Het vlees op de rug is vaak bedekt met bindweefsel ter bescherming, maar is niet mals genoeg om te eten als snee voor een braadstuk. Wanneer u een riboog doorsnijdt, moet u speciale aandacht besteden aan de kwaliteit van de onderliggende spier en of het bindweefsel al dan niet is weggesneden ter voorbereiding op de biefstuk.

Als je een rib eye snijdt, wil je de buitenkant dichtschroeien voordat je begint met koken om de sappen van de marinade dieper in het vlees te laten dringen. Je zult de rib eye ook indien mogelijk in indirecte hitte willen koken, omdat directe hitte ervoor zorgt dat de biefstuk gemakkelijker verbrandt. Om het vlees te koken, draai je het ribstuk gewoon om of draai je de braadpan ondersteboven. Gebruik vervolgens een middelgrote pan of koekenpan om de ribben bijna gaar te bakken. Haal ze van het vuur en laat het vlees nog een paar minuten gaar worden op indirecte hitte.

Voor meer informatie zie: CoolToMeatYou.nl